≡ Menu

Reiki Quiz for Fun

Article by Rinku Patel

Are you tired of office work? Fed up with daily routine? Had enough of healing and meditation techniques? Want some fun during Reiki group healing? Let us take this Reiki Quiz to refresh ourselves from routine and check how much we score. Please do not search the answers online. Answers are given at the end of the quiz. So let’s start now. Grab a pen and paper to note down your answers. Kindly specify how many answers you scored right in the comments.

  1.  What is the meaning of Ki?
    (a) Spiritual Energy
    (b) Life Force Energy
    (c) Angelic Energy
  2.  Reiki was originated in ________ before it was rediscovered by Dr.Usui in Japan.
    (a) India
    (b) Tibet
    (c) China
  3.  Hawayo Takata taught _____ Reiki Master Students.
    (a) 40
    (b) 34
    (c) 22
  4.  Dr. Mikao Usui died because of:
    (a) Old age
    (b) Stroke
    (c) Train accident
  5.  What is Denju?
    (a) Meditation
    (b) Healing
    (c) Attunement
  6.  What is Gokai Sansho?
    (a) Reiki principles chanted 3 times
    (b) Meditation on Reiki principles
    (c) Healing with Reiki principles
  7.  The power centre of the body is:
    (a) Svadhishthana Chakra
    (b) Muladhara Chakra
    (c) Manipura Chakra
  8.  What level of Reiki is Shinpiden?
    (a) 1
    (b) 2
    (c) 3
  9.  What level of Reiki is Shoden?
    (a) 1
    (b) 2
    (c) 3
  10.  Which 2 traditional reiki symbols are Japanese Kanji?
    (a) 2 & 3
    (b) 3 & 4
    (c) 1 & 3

So now done with the quiz? Let us all see how much we scored.

Answers:
1 (b) 2 (a) 3 (c) 4 (b) 5 (c) 6 (a) 7 (c) 8 (c) 9 (a) 10 (b)

I scored only 6 right before searching for answers. Planning to make more Reiki quizzes for Reiki get together with friends.

Rinku Patel
Rinku Patel

Rinku Patel is a Reiki Master Teacher, Doreen Virtue certified-Angel intuitive, Fairyologist, Realm Reader, Crystal healer, Angel card reader, and Indigo card reader. Other than that she is a Certified Tarot card reader and spiritual writer. Rinku can be reached via her email address reikithemiraclehealing@gmail.com and on Facebook at Reiki The Miracle Healing

{ 6 comments… add one }
  • Ronfladonf April 10, 2015, 5:10 pm

    I did 7

  • Lesley September 29, 2015, 6:36 am

    Thank you, I answered 5 correctly.

  • Charlene September 29, 2015, 6:31 pm

    For being a Level 1 I didn’t do bad at 6 correct. thank you for this lesson.

  • lrussell1980 April 10, 2016, 8:07 pm

    I scored 8 got number s 4+9 wrong think I may have fluked it to be honest xx

  • Patrick Gabriel March 9, 2018, 3:49 am

    I only scored 6 as well…

  • Keith walker October 22, 2018, 5:07 pm

    Hi to all. I scored 8. Which isn’t too bad, but room for improvement. I enjoyed doing the quiz. Thank you. Namaste

Leave a Comment

Next post:

Previous post:

Our site uses cookies. By continuing to use our site you are agreeing to our privacy policy.